وي ساخت و سازهاي صورت گرفته توسط استانداري خراسان شمالي و نيز پايانه مسافربري بجنورد را مربوط به حريم اين اثر تاريخي خواند که به هسته مرکزي اثر آسيبي نرسانده است.
وي گفت: ميراث فرهنگي به عنوان حافظ آثار تاريخي در صورت وارد شدن هر گونه آسيبي به آثار تاريخي از ناحيه ساخت و ساز در عرصه آثار با متجاوزان به اين اماکن برخورد قانوني ميکند.
وي تاريخ ثبت ملي اين اثر را سال ۱۳۷۰عنوان کرد و گفت: از اين تاريخ به بعد اين اثر تحت نظارت و مراقبت ميراث فرهنگي بوده و هرگونه اقدام و عمليات که منجر به تغيير هويت اثر شود ممنوع بوده و جرم محسوب شده است.
وي افزود: بررسي و مطالعه کارشناسي مواردي از ساخت و سازهايي که امکان آسيب زدن به هسته اوليه تپه معصومزاده در آن وجود داشته باشد در برنامه کاري ميراث فرهنگي قرار دارد.
وي اضافه کرد: با نظارت صورت گرفته در عرصه باقي مانده تپه معصومزاده از سال ۱۳۷۰تاکنون هيچ ساخت وسازي در عرصه آن صورت نگرفته است.
وي تپه معصومزاده را متعلق به دوره اسلامي عنوان کرد و گفت: به استناد آثار مکتوب و نتايج بررسيها و گمانهزنيهاي علمي باستانشناختي از محوطههاي وسيع اين اثر متعلق به اواخر دوره ساساني تا قرن هشتم هجري است.
وي افزود: اين اثر مهد علم و ادب فرهنگ و تمدن اسلامي و جايگاه رشد و توسعه تجارت و مشاغل گوناگون هنري بوده که به مرور ايام و بهدلايل گوناگون سياسي و فرهنگي در خاک مدفون شده است.
وي افزود: ضروري است در آينده با درخواست ميراث فرهنگي استان مجوز کاوشهاي باستان شناختي از طرف پژوهشگاه ميراث فرهنگي بر روي اين تپه صادر شود.
کاظمي افزود: همچنين لازم است ميراث فرهنگي حريم تپه معصومزاده را کاملا خريداري و تملک کند که اين امر مستلزم تهيه طرح جامع حفاظت از اين اثر تاريخي است.خراسان شمالي ۳۹۵اثر تاريخي ثبت ملي شده دارد./106
انتهای پیام/